Golf Talma - Käyttöehdot

Golf Talman keskustelupalsta on Golf Talma Oy:n ylläpitämä itsenäinen keskustelupalsta. Sen sisällön eli verkkoviestien tuottajina toimivat keskustelijat eli keskustelupalstalle rekisteröityneet käyttäjät itse.

Keskustelupalstaa ei ole tarkoitettu Golf Talma Oy:n eikä Golf Talma ry:n tiedotuskanavaksi, mutta sitä voidaan myös siihen tarkoitukseen käyttää. Keskustelupalstalla voi luonnollisesti esittää kysymyksiä Golf Talma Oy:n ja Golf Talma ry:n toimi- ja luottamushenkilöille mutta niihin ei vastata automaattisesti tai millään taatulla aikataululla tai välttämättä ollenkaan. Ehdottomasti paras tapa saada vastaus Golf Talmaa koskeviin kysymyksiin, on ottaa yhteyttä suoraan Golf Talman toimistoon sähköpostitse osoitteeseen golftalma@golftalma.fi.

Keskustelupalstalle tulevia viestejä ei etukäteen seulota, tarkasteta tai muokata. Palstaa valvotaan jälkikäteismoderoinnin avulla ja mahdolliset lainvastaiset viestit poistetaan.

Kirjoittaja vastaa aina oman viestinsä juridisista ja/tai taloudellisista sekä muista seuraamuksista Golf Talma Oy:tä ja kolmansia osapuolia kohtaan. Tarvittaessa moderaattorit luovuttavat poliisille kirjoittajan yksilöintiin tarvittavat tunnistetiedot, jos niitä pyydetään.

Keskustelupalstaa koskevat palautteet ja ehdotukset pyydetään lähettämään osoitteeseen golftalma@golftalma.fi.

Nämä säännöt on laadittu, jotta keskustelu Golf Talman keskustelupalstalla olisi mahdollisimman sujuvaa ja laadukasta.

Golf Talman keskustelupalsta on golfaiheinen keskustelupalsta, jolla odotetaan pääasiassa keskustelua Golf Talmasta sekä golfiin liittyvistä aiheista. Moderaattorit valvovat näiden sääntöjen noudattamista. Sääntöjen perusteella kirjoituksia voidaan poistaa ja kirjoitusoikeuksia peruuttaa joko määräaikaisesti tai pysyvästi.

1 §

Käyttäjätunnusta voi anoa kuka tahansa Golf Talmasta kiinnostunut henkilö. Moderaattorit päättävät käyttäjäksi sopivuudesta.

Kaikkien käyttäjien tulee rekisteröityä keskustelupalstan käyttäjiksi omalla nimellään (Esim. Matti Möttönen).

Jokainen uusi käyttäjä on heti hyväksymisensä jälkeen moderaattoreiden erityistarkkailussa. Mikäli viesteistä ilmenee, että käyttäjällä ei ole mitään annettavaa keskustelupalstalle tai että hän rikkoo palstan sääntöjä, voidaan kirjoitusoikeudet poistaa ilman varoitusta.

2 §

Kaikki viestit on kirjoitettava oikealle, niille tarkoitetulle alueelle. Vapaaseen keskusteluun voi kirjoittaa sellaisista aiheista, jotka eivät kuulu millekään nimetyistä osioista.

3 §

Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla. Moderaattorit voivat tarvittaessa muuttaa ketjun otsikon vastaamaan aihetta. Ennen uuden otsikon avaamista kirjoittajan tulee tarkistaa otsikkolistasta tai etsi-toimintoa käyttäen onko keskustelua aiheesta jo toisaalla.

4 §

Kirjoitetuilta viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Miettikää hetki ennen kuin painatte lähetä-nappulaa: onko viestissänne todellakin annettavaa ketjuun. Sisällöttömiin viesteihin puututaan erityisesti silloin, kun ne häiritsevät ketjun alkuperäistä keskustelua. Chattailua ja muuta jutustelua varten on omat kanavansa, ne eivät kuulu keskustelupalstalle.

5 §

Viestien kieli- ja kirjoitusasun edellytetään olevan sellaista, että teksti on helposti luettavaa. Ota huomioon myös viestisi lukijat. Täydellistä tekstiä ei keneltäkään edellytetä.

6 §

Kohtele muita kirjoittajia niin kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan. Henkilökohtaiset loukkaukset ovat rangaistavia.

7 §

Odotamme kaikkien kirjoittajien noudattavan yleistä netikettiä ja ymmärtävän hyvän maun käsitteen. Mauttomuuksiin syyllistyneitä tullaan rankaisemaan. Kirosanojen käyttö viesteissä on sallittua; olettaen että viestissä on muutakin asiaa niiden lisäksi.

8 §

Huhuja käsiteltäessä on syytä tehdä selväksi onko kyse omista arvailuista ja toiveista vai todellisista tiedoista.

9 §

Trollaaminen on kiellettyä. Tällä tarkoitetaan viestejä, joilla pyritään tietoisesti saamaan lukijoiden ja kanssakirjoittajien tunteet kuohumaan. Provokatiivisetkin viestit ovat sallittuja elleivät ne riko palstan muita sääntökohtia. Kiinnitä kuitenkin huomiota mihin ketjuun ja mille palstalle tekstisi kirjoitat.

10 §

Toisen kirjoittajan tekstin lainaamisen yhteydessä tekstin muuttaminen on kiellettyä. Lainausta voi lyhentää, mutta alkuperäisen ajatuksen tulee säilyä lyhennyksestä huolimatta.

11 §

Kaikki laissa kielletty toiminta ja siihen yllyttäminen tai kehottaminen on kiellettyä. Tällaista toimintaa on kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja syrjintä, joista on säädetty rikoslaissa ja yhdenvertaisuuslaissa. Henkilöön, ihmisryhmään tai kansanryhmään kohdistuviin rasistisiin, uhkaaviin, vihamielisiin, halventaviin tai nöyryyttäviin viesteihin tullaan puuttumaan ankarasti.

Laissa kiellettyjä ovat myös muun muassa tekijänoikeusrikkomus ja kunnianloukkaus. Älä kopioi esimerkiksi medioiden artikkeleita tai musiikkikappaleiden sanoituksia sellaisenaan keskustelupalstalle, vaan käytä linkitystä. Älä aseta saataville laittomia kopioita esim. tietokoneohjelmista, musiikista tai elokuvista äläkä kysele keskustelupalstalla sellaisten perään. Ns. waretuksesta seuraa pääsääntöisesti suoraan kuukauden porttikielto. Toisen henkilön halventaminen tai loukkaaminen esittämällä valheellisia tietoja, vihjauksia tai perättömiä syytöksiä on palstalla kielletty ja siihen puututaan, samoin kuin toisten kirjoittajien nimittelyyn ja muihin henkilökohtaisuuksiin.

12 §

Moderaattorit päättävät harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.

13 §

Epäasiallisen viestin kirjoittanutta henkilöä varoitetaan asiasta kerran ja mikäli väärinkäytös jatkuu, kyseisen käyttäjän pääsy keskustelupalstalle estetään. Näin kyseisen käyttäjän tunnuksilla ei pääse kirjautumaan palstalle laisinkaan, kunnes esto poistetaan.

14 §

Ylläpidolla on oikeus poistaa kaikki epäasiallisiksi katsomansa sekä mitkä tahansa muut viestit forumista ilman ennakkovaroitusta.